Thursday, September 12, 2019

Hankkeen talousarvio jota ei ole käsitelty missään luottamuselimessä...


Opiskelijat viettävät karnevaaliaan kaupungilla. He ovat iloisia ja nuoria, ei tietoakaan happamuudesta joka vaanii yliopiston tiukkatahtisessa menossa.

Minä kuvasin kirkon siirtymää joka kolme päivää sittenn oli huomattavasti kapeanpi kuin nyt, ja siirtymä on nyt monta milliä suurenpi.

Yksi toriparkki intoilija väitti fb:ssä että ortodoksikirkon porrastasanteen siirtymä ei ole toriparkin syytä, siirtymä on kuulemma ollut kirkon rakentamisesta asti.

Epäilen vahvasti ettei näin ole. Muutokset kirkon tilassa on nähtävillä ja havaittavissa. Ne ovat Toriparkin syytä.

Tässä on porrastasanteen alin maanpäällinen osa. Siirtymä on havaittavissa ja se on iso.

Turun kaupunginhallitus , sen enempää kuin kaupunkilaisetkaan eivät tiedä mitä he saavat tämän hetkisten arvioiden mukaan yli 30 miljoonalla eurolla, koska hankkeen talousarviota ei ole käsitelty missään luottamuselimessä. Maanvuokrasopimukseen sisältyvää velvoitetta laatia kastannusjakosopimusta toriparkkiyhtiön kanssa ei ole pantu täytäntöön. Veronmaksajat on sidottu sokkona yli 100 miljoonanyhteishankkeeseen Turun Toriparkki oy:n (tai ehkä jonkin bulvaanifirman) kanssa, koaka ainoat sopimukset ovat maanvuokrasopimus ja bulvaaniyhtiö T-Park oy:n kanssa laadittu kustannussopimus arkeologisista kaivauksista. Joudenkin asiakirjojen mukaan toriparkkia rakentavat T-Park oy ja Turun kaupunki, vaikka vaikka virallisen retoriikan mukaan sitä rakentaa Turun toriparkki oy "yksityisin varoin".

Kuka kuntaa kaavoittaa, Johdanto, viii-ix

No comments: