Sunday, September 16, 2018

Turun ilmasto IV

Katselin eilen iltapäivällä Vanumamman taloa. Miten ihmeessä se on päästetty noin rapistumaan. Se ihan selvästi nuokottaa torille päin ja sen ja Börsin välinen seinä on jotenkin liikkunut ja lohkeillut, aivan kuin olisi peitelty pellillä. Börssin talo, joka nyt puretaan, lienee vajonnut ja kallistunut.
Tuo hotellirakennus näyttää DDR:n rakennuskulttuurilta, joka oli 1970-luvulta lähtien Suomen suosikki arkkitehtooninen suunta.

Miettisin kaksikin kertaa ennen kuin alkaisin kaivaa perustuksia uudelle hotellirakennukselle, se nimittäin lepää blinisaven päällä, ja olen jokseenkin varma että kun sitä aletaan kaivaa, Vanumammantalo alkaa vajota ja kallistua.

Turulla olisi ollut hienot mahdollisuudet olla vanha ja arvokas kaupunki Suomessa, mutta täällä olevat poliittiset päättäjät ovat menneet mukaan rahamiesten kelkkaan ja myyneet sielunsa barbaarialle.

Torinäkymä tänään.

Tänään on Turun päivä!

Kävelin Vanhalle suurtorille ja siellä oli hyvätunnelmainen ilmapiiri. Mahdollisuuksien lavalla lauloi todella hyvä-ääninen ranskalaispoika. Musiikki oli muutenkin mahtavaa. Enemmän tällaista.

Vanumamman talon fasadi.

No comments: