Saturday, September 8, 2018

Matkalla II


Tämä talo on ollut yli sata vuotta sitten metsänvartijan talo. Sitten Antti Hämäläinen (Isoisäni isä) osti talon ja metsäalueet ja rupesi isännäksi. Nyt tuo talo on pahasti sairas, kuin vanhus joka romahtaa, kun aika on. Uusasukas lienee jo toisessa rakennuksessa, mutta se on toinen juttu. Tuon talon välissä oli kuja ja kujan toisella laidalla toinen talo, joka tuotiin Kauvonniemeltä, josta muutettiin. Se talo on tuossa alenpana, se oli isäni kotitalo.

Vanha hirsinen aitta, siihen liittyy tarinoita jotka ovat niin henkilökohtaisia minulle ja vielä eläville ettei niitä kerrota. Nyt aitta on entisöity. Alenpana oli navetta ja tallirakennukset. Sodan aikaan desantti yöpui navetassa ja onneksi eräs henkilö huomasi tämän. Mies pakeni. Ukki lähti kylälle tiedottamaan asiasta. Desantti oli kiinniotettaessa pahasti nälkiintynyt ja kuoli itsellään. Yleensä desantit ammuttiin heti.

Isäni nuorin sisar oli suvun ensimmäinen ylioppilas(tai toinen, en ole ihan varma) Istutimme kolme koivua sen kunniaksi. Aura, Pertti ja minä kävimme metsästä kolme koivuntainta. Nyt ne ovat jo vanhuksia. Olin silloin 8 vuotias. Pertti on jo kuollut. Aura elää Helsingissä.

Hyvästi kesä.

No comments: