Wednesday, September 26, 2018

Hiljainen keskusta odottaa savirallia

Seurasin Turun valtuuston kokousta maanantana. Siellä piti olla vakavaa keskustelua kaeskustan kaavamuutosesityksestä. Siellä keskusteltiin ajokorteista, rullaluistimista, erään valtuutetun seitsemästä polkupyörästä ja yksityisautoista. Kaavoituksen ongelmakohdat jäivät varjoon. Keskustelun tasoa voisi nostaa jatkossa. Lopetin seuraamiset sikseen. Oli siellä ihan asiallisiakin puheenvuoroja.

Muutama kuva "torista"


Koska alkaakaan savenkuljetusralli torilla. Koko torin alue on nyt suljettu liikenteeltä. Jokunen torimyyjä on vielä sitkeästi paikalla. Kauppahallissa oli hiljaista. Pelkään että sekin lopettaa toimintansa toriparkkirakentamisen aikana. Heseä purettiin juuri torin reunalta pois. Se siirtyy Martin kaupunginosaan, vaikka marttilaiset eivät halua sitä Martin kirkon eteen.

Arkkipiispa Leo tulee Turkuun. (Toivottavasti julkisilla kulkuneuvoilla. Turussa on hieman vaikeaa yksityisautoilla kirkon lähellä. Olisi myös ilmastoystävällisempää kuin oma auto) Sunnuntaina hän vastaa seurakuntalaisten kysymyksiin liturgian jälkeen kirkossa. Seurakuntauudistus ja ortodoksikirkon kohtalo Toriparkin rakentamisen aikana ja jälkeen puhuttanevat. Hieman hierarkista kysyminen on kirkkokunnassamme.

Turussa tänään kovaa tuulta ja sadetta. +12 astetta.


Kaikki torin reunoilla olleet rakennukset on purettu. Suosikkikahvilaa ei enää ole.

No comments: