Thursday, July 26, 2018

Valaistunut mihin

1980-luvun lopulla kun useimmat tiesivät mitä olisi tulossa ja usko Neuvöstoliiton hajoamisesta oli selviä viitteitä, niin mieleeni tuli minkälaisia puhdistuksia oli tulossa pienissä suomalaisissa piireissä. Seikkiksessä oli havaittavissa hysteriaa : Yksityinen Radio Auran aallot perustettiin ja Seikkiksen demarit ja kokoomus epäilivät että voiko nuo kommunistit olla luotettavia (Hah,hah). Itse olin käynyt liian usein Neuvostoliitossa ja se oli epäilyttävää. Meillä ei oltu stalisnisteja, he sylkivät päälle ja haukkuivat fasisteiksi.
Vihreäliike alkoi nousta Koijärven tapahtumien vuoksi tietoisuuteen. Seikkiksen muutamat ohjaajat kertoivat miten vihreät haisivat ja olivat entisiä stalinisteja. Buthalainen teki natsimerkkejä.

Sitten sain ihan järjettömän idean mennä Tampereen Steiner-seminaariin. Ei olisi pitänyt mennä.
Minut oli luokiteltu ties miksi ennen kuin edes aloitin valaistumiseni. Turussa demarit vihasivat Steineriä ja kouluja. Se siitä. Yksi miespsykologi ilkeili ihan oikeasti. Sama tyyppi suorastaan vaati yhtä tuttavaani lähtemään pois kotoaan koska mies todennäköisesti tappaisi hänet lähitulevaisuudessa. Se mies oli liian älykäs tappaakseen ketään. Toivottavasti tuo psykologi Steineristi älysi mennä elinkeinoelämän palvelukseen, siellä tarvitaan köyhien kyykyttäjiä. Kaikenlaista porukkaa on tullut kohdattua; siinä sitä valaistui. Steineristeille ja ortodokseille on yhteistä elitistisyys korkeammalla tasolla. Molemmat korostavat vapaata tahtoa, mutta jonkin ajan kuluttua tahtosi yritetään lsittaa"kassakaappiin" itsesi ulottumattomiin.

Miten ihmeessä yksi turkulainen epäpätevä opettaja pääsi niin helposti Steineropettajaksi Turussa. Sitten kuulin hänen miehensä sukunimen ja kas kummaa mutkat suoriksi vaan. Mies oli arkkitehti ja kotoisin Tampereelta.


Saa nähdä miten valaistunut olen katsottuani alkavan Neuvostoliittolaisen elokuvan Teiden vartiointi.

No comments: