Thursday, July 5, 2018

Kesän keveä haituva


Kevyt kesäinen haituva leijailee joen yllä. Kaukana jytisee ukkonen. Kesäiset päivät kuluvat nopeasti. En halua ajatella syksyä. Yöt ovat vielä valoisia heinäkuussa. Muistan lapsuudesta naapurin topakan emännän jolla oli tapana tokaista että "Satavuusa vuan vettä, meijjän heinät on laussa." (Saa sataa, meidän heinät on ladossa.)

Sorsan poikanen uinailee lämpimällä kivellä. Lokit eivät vainoa tänään sorspoikueita joella. Lokki on tarvittaessa tappaja, sen nokka tekee selvää isommastakin lajitoverista. Kävin kirjastossa. Olin pukenut päälleni afrikkalaisen paidan. Yksi vihainen mies potkaisi ( vedettävää ostoskassikärryäni, ei sanonut mitään. Ehkä olin tukkona tiellä.

Luin tiedotteen että runoilija Harri Nordellin kivi-runo on hakattu kiveen Kajaanin runopäivillä. Hyvä runoilija, hankalan oloinen ihminen. Kukapa täällä täydellinen olisi.

Sitten yksi ihminen sanoi että Mannerheimin puistossa, Portsan lähellä, on koirille ja varmasti myös kissoille tarjolla myrkytettyjä lihapaloja. Yksi koira on varmuudella jo kuollut. Siellä on myös narkkarien ruiskuja lasten ulottuvilla. Mannerheim teki kaikkensa lasten puolesta, hän ei varmasti halua myrkkypaloja, eikä ruiskuja leikkipuistoon.

No comments: