Sunday, July 29, 2018

Heinäkuun viimeisiä päiviäSatoi ja ukkosti yöllä. Ei kuitenkaan tarpeeksi, kuumennut asfaltti ja maa haihdutti veden hetkessä ja ilma ei viilentynyt juurikaan. Helle jatkunee vielä jonkin aikaan. Olisiko nälänhätä mahdollinen Euroopassa ja Suomessa katovuoden jälkeen? Ruoan hinta tulee nousemaan ja vihannesten ja juuresten hinta nousee kohta ihan varmasti.

Meillä sisällä on viileää sillä mies tuli Lapista ja laittoi viilennyksen päälle. Minua viluttaa. Uskon Japanilaiseen ajatteluun elimistön häiriintyvän lämpötilojen vaihtelevuuteen. Tasainen lämpö ulkona ja sisällä olisi suositeltavaa.

Ilomantsilaisessa kylässä lenkkeilijä juoksi ja samaan aikaan emokarhu juoksi kymmenen metrin etäisyydellä vieressä ja pennut perässä. Karhulla on kokoonsa nähden pienet keuhkot, joten se juoksee lujaa vain vähän aikaa. Tuo sama karhu-emo on ollut siellä monta vuotta, luulis hänenkin haistavan tutut ja vaarattomat ihmiset. Karhu on hän mitä suurimmassa määrin.


Aurajoessa lipuu mitä oudompia veneitä nykyään. Yliopistonkadun päässä nuoret rakensivat taideteosta hylätyistä kaljatälkeistä ja pikaruokaroskista.

Kauppatori on kamala nykyään. En vastusta arkeologisia kaivauksia, pelkään niiden jälkeistä aikaa.No comments: