Tuesday, May 22, 2018

Ennen kuolemaa kukkaloistoa torilla


Aamulla kävelin torin yli ja jotkut herrat pitivät kokoustaan. Kuulin että kesäkuun alkuviikoilla siirretään myynti kirkon eteen, tai niin ymmärsin ulkomaalaisen myyjän puheesta. Kallun grillin kuoppaa kaivoo kaivuri syvemmäksi ja siellä oli jo vettä pohjalla. Muuten tori oli kukkien loistottama, ihan kuin ennen kuolemaa tunnelma. Arkeologiset kaivaukset jatkuvat ja amatöörin silmiin pistää maan alainen kaupunki.

Portsan syreenit kukkivat vielä. Valaistus kuvassa latistaa syvän violetin värin. Portsalaisten lintukotoelämä on uhattuna, parasta olla laittamatta hienoja terassikalusteita yöksi terassille. Parasta viedä ne sisätiloihin, ellei ole kotona.

Meillä Lonttisissa ilmestyy yöllä varastettuja polkupyöriä kukkapenkkeihin, lukitsemattomina. Tälläkin hetkellä kaksi pyörää lojuu seinustalla. Minne ne pitäisi viedä? Tuossa punaisessa pyörässä on uudehkot renkaat. Ohjaustangon kädensijat ovat kunnostettu ilmastointiteipillä.Sitten aamun pilasi häirikkösoitto muka Suomen jalometalli oy nimissä soitti "Susanna" ja rupesi uhkailemaan ellen lähetä hänelle hopeista kakkulapiota, jota minulla ei edes ole. Suomen jalometalli oy ei soittele, saati uhkaile, alaikäisi tai 65 vuotta täyttäneitä, tai sitä vanhenpia ihmisiä.

No comments: