Sunday, June 26, 2016

Juhannus 5

Lapset jaksavat ihastua pienistä asioista. Eilen jokipolulla oli perhe jossa jaksettiin ihastella ja ihmetellä pienen pojan tekemiä havaintoja ympäristöstään. Toivon että aikuisella olisi kykyä olla mukana näissä ihmeissä.

Seuraavaksi kohtasin Eurooppa patsaan takaiselle nurmikolle majoittuneet humalaiset miehet. Heillä oli itsestään selvää että voivat huudella naisille mitä tahansa törkeyksiä. Naisviha oli käsinkosketeltavaa, ja nainen näiden miesten ajattelussa oli esine tai kohde jota pannaan ja alistetaan. Ja tarvittaessa raiskataan ja pahoinpidellään.

Ihmisluontoon ehkä kuuluu että tarvitaan sorron kohteita. Lihavat ovat nykyään suorastaan fasistisessa kohtelussa. Lihava on ruma. Onko todella? Tyhmä hän ainakin on. Onko todella? Sairas tietenkin ja hoidetaan yhteiskunnan verorahoilla. Oikeastaan taakka kunnon kansalaiselle. Onko todella?

Nuorilla naisilla on ulkonäkö paineita ja mielenterveysongelmia. On kamalaa ettei edes kristillisissä yhteisöissä voi olla rauhassa. Onko Jumalan kuva ihmisessä muuttunut ihmisen luomaksi kuvaksi Jumalasta. Miten pitkälle narsismi voi mennä. Miksi täällä ei saisi olla vanha. Vanhuus ei ole rikos, se on kunniallista ja elämän oikeus. Ajatelkaapa vanhusta joka on lihava ja nainen ja persoonallinen. Se ei tunnu sopivan näille nykyisille määräilijöille ollenkaan. Kas kun ette jo puuhaa kaasutuspaikkoja joukkotuhontaa varten.

Turun ortodoksisessa seurakunnassa käytiin omituinen menettely seurakuntalehtorin poissavustamiseksi. Onneksi hän sai muuta työtä ja sanoi itsensä irti. Lopputulos seurakunnan säästöstä tässä asiassa oli + -0. Sopii epäillä hieman sylttytehdasta taas kerran. Romanialainen puhdistus lienee suoritettu tältä erää. Lehtorin tointa hoitaa joku sisäpiiriläinen jolla ei kuulemma ole pätevyyttä. Hän tulee seurakunnalle kalliimmaksi koska hänelle maksetaan matkakorvauksia. Lieneekö poliittista pätevyyttä?

Joidenkin ihmisten lähellä ei ole hyvä olla. Olen monta kertaa seurakunnassa tuntenut fyysisen ja henkisen pahuuden läsnäolon. Jotain on pahasti vialla tuossakin yhteisössä. Minusta on järkyttävää että perussuomalaisten poliitikko istuu valtuustossa ja neuvostossa, ja vaahtoaa työväestön oikeuksista. Jokainen jolla on vähänkään älyä, tajuaa että hän ei välitä vähääkään köyhistä, sorretuista ja duunareista. En tiedä kirkkolaista, mutta onko oikein että samat ihmiset istuvat seurakunnan valtuustossa ja neuvostossa. Jokainen tajuaa että näin taataan sulle mulle politiikka ja kaivetaan maata rehellisten ihmisten jalkojen alta.

Tämä sotii minun oikeudentajuani vastaan.

Turussa paistaa aurinko. Taitaa tulla hellettä.

No comments: