Thursday, June 23, 2016

Juhannus 2

Ystävämme Maru oli lukenut Turun Sanomista että kokoomuksen Maija Perho oli nimetty Taideneuvostoon. Katsoin valitut ja selkäpiissäni kulki jäinen hopsotus. Tässä ei kuulkaa kaikkitietävät runopojat auta tätien lipominen, tuli kovat ajat. Tietysti jos on jäsenkirja niin se auttanee.

Taike on poliittinen neuvosto joka määrää kaikesta yksin.

Mitä uutta tässä nyt on? Maru hörppi kahvia kuin mummot muinoin, vain sokerimuru huulten välistä puuttui. Valittiinhan Luovan toiminnan ohjaajaksikin kerran kokoomuslainen taksikuski. Sinne nyt valittiin koko joukko pahansuopaisia juonittelijoita, useimmilla ei ollut käsitystä työsstä johon olivat päässeet; olivat täysin käsittämättömiä. Maija Perholla taisi olla sosiaalikeskuksen johtajana vastuu tästäkin, viimekädessä. Tuo taksikuski sanoi että hänet valittiin koska minusta oli joku puhunut lautakunnalle pahaa. Ei kuitenkaan kertonut mitä pahaa hän oli kertonut. Uskon että muunnettu totuus on hunajaa jollekin.

Miten tämä juhannukseen liittyy? Juhannus on vanha muinaiskansan tai luonnonuskoisten juhla. Miellän sen mieluummin näin kuin että juhlittaisiin Johannes Kastajan katkaistua päätä. Kristillisen Juhannuksen juhla on enemmänkin pyöväleiden juhlapäivä.

Juhannuksen kukka on saniainen. Saniainen kukkii kerran sadassa vuodessa. Onnekas on ihminen joka näkee saniaisen kukkivan. Muut taiat ovat oivaa ketsiviihdettä kyllä. Suosikkini on se että neidot eli neitsyet juoksevat saunan jälkeen saunan ympäri alasti vastat kädessä ja heitettävä haarojen välistä sasta saunan katolle. Minne tyvi osoitta, siellä ylkä lymyää. Toinen taikasuosikki: mennään alasti uimaan neijäntien risteyksessä olevaan ruispeltoon. Ylkä tai useampi saapuu paikalle.

Onnea kaikille taikojen tekijöille! Ja myös taiteen tekijöille! Vaalit tulevat aikanaan ja valta on katoavaista aina, tai ainakin henkilöt vaihtuvat.

No comments: