Thursday, April 7, 2016

Joukoissa saa olla vapaasti

Satoi rankasti.

Seinäntakainen piti puhuttelua naiselleen. Puhe oli sellaista ettei sijaa vastaväitteille ollut. Näyttää heimo tai klaanipäälliköltä. Tai paremminkin kuulostaa siltä.

Yläkerran vesivahinko huoneen muovimatto sinkosi alas ikkunasta. Ihmettelen miksi se vasta nyt poistettiin. Se ei edistänyt kuivumista mutta luulen että kaikki lattian alainen menee uusiksi. Ei ole minun asiani muutoin kuin terveydellisistä syistä huolestua.

Huomenna on tapahtumien päivä. Näissä joukkotapahtumissa on mukava olla, sinne eivät tule pinnallisten asioiden harrastajat. Saa olla rauhassa kyttääjiltä. Tukan ei tarvitse olla hyvin, vaatteet ovat oma asia ja lihavuus tai lyhyys ei merkitse. Jätän nämä asiat seurakuntaelämään kuuluviksi. Missähän Raamatussa on säädetty ihannemitat ja muu pinnallinen ulkonäköhömpötys? Luovassa toiminnassa oli ilkeitä ihmisiä, varmasti ilkeinpiä ja rajoittuneinpia tapaamiani. Seurakunnissa lienee ihan yhtä ilkeitä ja rajoittuneita henkilöitä. Minulla ei ole lahjakkuutta tällaisiin yhteisöihin.

Nallen ääni TV:ssä paljastaa kaiken. Elämme isänmaatonta aikaa joka suhteessa. Ensi vuonna on Suomen itsenäisyyden juhla vuotta. Hennalan murhatut naiset ja lapset kaipaavat
unohduksen yöstä nousua. Naisen historian pimeä puoli tuli julki. Näitä naisia ja tyttöjä ei saa unohtaa. Heillä on ihmisarvo niin kuin muillakin ihmisillä.

Ilta pimenee. Katulampun keltainen valo näyttää valjulta.

No comments: