Saturday, December 14, 2013

On aika ripustaa olkitähti ikkunaan


On aika lähettää joulukortti. Joistakin traditioista on pidettävä kiinni, niin kauan kuin on niitä joille voi lähettää kortin. On tietenkin helppoa huikata netissä tai kännykällä Hyvää Joulua, aivan kuin moi mä menen nyt tai Soitellaan taas!. Joulutervehdykseen kannatta nähdä aikaa ja vaivaa, sillä niihin jää tekijänsä jälki ja tunnelma.

Kun kortit on tehty ja lähetetty, voi keskittyä muihin tehtäviin. Kuten noihin keskiaikaisiin pipareihin, joiden valmistus on helppoa ja mukavaa. Taikina maistuu taivaalliselta ja valmiit piparit pitää piilottaa, sillä meillä ne katoavat nopeasti ennen joulua.

On aika ripustaa olkitähti ikkunaan. Ostin sen kehitysvammaisten puodista, monta vuotta sitten, ja se on säilynyt hauraudestaan huolimatta ehjänä. Toinen perinnetähti on lapseni ikkunassa, toisessa talossa. Ostin sen Joensuun ortodoksisesta kaupasta kauan sitten. Nyt sitä kauppaa ei enää ole. Tähti on käsityötä ja siinä on ohuita hopealankoja ja niintä. Se on hyvin kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kynttilät palavat pihalla.

No comments: