Thursday, November 28, 2013

Naisten kesken VI


Elettiin joulujuhlien aikaa eräässä lähiössä 1980-luvulla Turussa. Nuorisotalon kerhohuoneen ovelle tuli Neitsyt Maria ja enkeli. He kysyivät että voisivatko he muovailla savea koska olivat hermostuneita kohta alkavasta näytelmästä. He saivat luvan. Hetken kuluttua alkoi kuulua kikatusta ja hysteriaan viittaavaa ääntelyä.

Minä teen ison kullin
sanoi toinen tytöistä, tee sinä pikkukulli. Neitsyt Mariaksi pukeutunut hihkaisi: Otan tämän kynttilän asemesta kuvaelmaan käteeni. Et muuten ota. Se ei ole sopivaa. Ohjaaja sanoo ja pyytää tyttöjä jättämään savikullit pöydälle. Vaivihkaa hän vakoilee näytelmää myöhemmin ja huokaa miten hartailta pienet tytöt näyttävät. Mistä he ovat nähneet erektion pohtii toinen ohjaaja. Niin mistä. Silloin ei vielä ollut internettiä.

Kerran oli samaisessa lähiössä ryhmä esimurrosikäisiä jotka piirsivät koko ajan sukuelinten kuvia ja puhuivat naimisesta ja muista aikuisten asioista.

Joulu lähenee ja lapset esittävät sentään vielä perinteistä jouluohjelmaa. Kaikkea ei ole vielä tuhottu. Olen ehkä vanha kun sanon etten innostu joulujuhlien viihteellistämisestä. Viihdettä on kyllä ihan riittävästi muutenkin.

No comments: