Friday, August 17, 2012

Taiteiden yössä: Ulysses, autosauna ja Olavi PaavolainenTaideslummin nuoret olivat tuoneet paikalle autosaunan ja se toimi. Itse en kyllä kokeillut. Siellä oli myös nuorisokonsertti ja mukavan letkeä tunnelma. Ympäristö oli siisti, varmaankin jotkut ulkopuoliset tuhrijat aiheuttavat häiriöitä, mikäli niitä onkaan. Luulen kuitenkin että juuri tätä tapahtumaa vahditaan erittäin valppaasti.
Kirjakauppa Pieni Kirjapuoti oli tupaten täynnä väkeä ja lämpötila sen mukainen. Ulkona oli miellyttävää ja kovaääninen toimi hyvin. Aluksi Oli Leevi Lehdon kääntämä Ulysses käsittelyssä. Hannu Riikonen puhui juuri kohdasta jossa arkkipiispan talo poltetaan ja arkkipiispa ei ollutkaan kotona

... Suomen evluth arkkipiispa Kari Mäkinen oli kyllä paikalla juuri silloin saapuneena. Leevi Lehto puhui kääntämisestä. Näyttelijä Arno Virtanen esitti Ulyssesista huikean pätkän.

Ritva Hapuli oli toimittanut Olavi Paavolaista käsittelevän kirjan: Paavolaisen katse. Kari Mäkinen on yksi kirjoittajista. Hänen esseensä käsittelee kuolemaa. Jos muistan oikein, niin Mäkinen teki väitöskirjansa aikoinaan Olavi Paavolaisesta.

Itse olen aina katsellut Paavolaista Helvi Hämäläisen läpi tai kautta. Tämän havainnon tein taas eilen.

Puutorin vessan esiintymislavalla soitti Vilperin perikunta. Väkeä oli tiuhassa. Sekaan ei enää sopinut. Menimme illan hämyssä kotiin ja emme malttaneet yösydäntä heti rauhoittaa kun piti selata uutta Ulysses-kirjaa!


Yksi näistä on nyt saanut turvapaikan kotihyllystämme!


No comments: