Monday, August 13, 2012

Portsan pihamarkkinoillaPortsalainen koira myy nostalgisia tavaroita jollakin lukemattomista pihoista.

Portsan pihat ovat kuin hyppy menneisiin aikoihin: reheviä ja luonnollisen rönsyileviä. Kukkaistutukset sopivasti vanhanajan kasveja ja sitten uudempiakin joukossa. Pyykit liehuivat tuulessa pyykkinaruilla. Vanhanajan pyykkiseipäät kannattelivat naruja. Musiikin ja puheen porinan seassa kuuli lintujen laulua. Istuin pihakahvilassa hitaan hetken ja aistin syyskesän kirpeän tuulen vireen.Kaksi vanhaa herraa soitti vanhoja ikivihreitä Heikkilänkadun jollakin pihalla.

Teatteri Femma kokoaa aineistoa Lähiöseikkailu - esitykseen. Muistot ja tarinat Portsasta voi lähettää Femmalle 13.8 mennessä. Teatteri dramatisoi lähiöseikkailun tarinoiden mukaan ja kohtauksiin törmätään lähiöseikkailu-kierroksen edetessä. Kierros dramatisoidaan kuulemma kaiken ikäisille sopivaksi.
Lähiöseikkailu, Portsa: ma.27.8. klo 18.00 ja klo 19.30 sekä la. 1.9 klo 14.00. Lähtöpaikka Annanpuisto. Kesto 30-40 minuuttia. Maksuton esitys. Kierroksella on rajoitettu yleisömäärä.Tätä puuta olen ollut istuttamassa entisen asuntoni porraspieleen. Terijoen salavan sopivuudesta rehevästi levittäytyvänä puuna voi jälkeenpäin ihmetellä. Nuorena se tuntui niin hyvältä. Täytyy sanoa että silloin oli jotenkin joviaalia meininkiä tällä pihälla. Asukaskanta on vaihtunut uusiin mutta puu on paikallaan.
Porraspuutarha on nerokas keksintö. Toteutus on monen vuoden kokemuksella toteutettu. Tähän puutarhaan paistaa aurinko eteläisen sijaintinsa vuoksi. Samanlaisen puutarhan voi perustaa mihin tahansa portaikkoon ja valita siihen sopivat kasvit. Kaikille portaille ei aurinko paista noin anteliaasti.

No comments: