Tuesday, May 1, 2012

Punalipun metsästystäAamulla kuuntelin Turun Radion tyäväenlaulujen toivekonserttia radiosta. Nostalgian aika alkaa olla ohi ja jotain tarttis tehdä. Sitten tuli puhetta oikean värisestä punaisesta lipusta. Niitä piti sitten lähteä bongailemaan kaupungille. Punaiseia, niitä aitoja, ilmapallojakaan ei enää näe sanoi perheen perfektionisti ja muisteli lapsuuttaan.

Simatkin jäivät tekemättä ja kaupassa ei enää ollut, tippaleipiä olisi ollut mutta niistä ei ole väliksi. Join kulauksen punaviiniä ja sitten kuuntelemaan toiveikkaita vappupuheita.

Liljan patsaalla oli punaisia lippuja. Juhlapuheen lisäksi kuulimme Vapaat Radikaalit-yhtyeen laulantaa ja rockbändi Yleislakkoa, joka repäisi kappaleillaan Turun kulttuuripolitiikalle, politiikalle ja Jyrki Kataiselle.

Runoilija Elvi Sinervon syntymästä tulee lähi päivinä kuluneeksi 100 vuotta. Tämä vaatii oman kirjoituksensa. Vapaat Radikaalit esittivät Elvi Sinervon runoon Natalia sävelletyn laulun. Otin siitä videon mutta äänen laatu oli teknisesti niin huono ettei sitä voinut linkittää. Itse esitys oli kyllä hieno.


No comments: