Sunday, January 9, 2011

Tammikuun ensimmäinen vesisade


Vettä satoi siinä määrin että oli turvauduttava bussiin. Saunareissu neljän kilometrin päähän oli piristävä. En olisi pahoillani vaikka kadut olisivat lumettomia ja kuivia. Jäisellä kadulla kävely on lihaksia jännittävää, koko ajan saa varoa kaatuvansa.
Jossakin keskustelussa miesääni sanoi: jos pakkoruotsi lopetetaan, lähtee Suomesta sivistys. En puutu itse kielikeskusteluun mutta miten on mahdollista että pakkoruotsin lopettamisen myötä lähtee sivistys maastamme.
En ymmärrä.

Kuvassa lumiset rappuset johtavat ylös rinnettä.

Toinen kummallinen uutinen oli että Lieksan Ruunaalla oleva metsätyömiesten koti lopetetaan koska ukot eivät ole kilpailukykysia toimintayksikköläisiä.


Raha-automaattiyhdistys ei anna enää avustusta näille vanhoille ja sairaille miehille. On luultavaa että jos miehet siirretään Lieksan keskustan sairaalaan tai hoitokotiin, niin kustannukset tuplaantuvat. Olisi järkevää että he saisivat kuolla "kotona", sillä muuta kotia näillä miehille ei ole. He eivät muka tuota, vaan elävät avustuksilla kun muut tuottavat ja maksavat omat menonsa. He ovat kovalla työllään maksaneet aikanaan yhteiskunnallemme: siinä meni terveys ja rahaakaan ei varmasti jäänyt törsättäväksi eläkkeellä. Ja luultavasti joku heistä oli sodassakin.

Tiedän jotakin metsätyömiesten historiasta ja elämästä muutoinkin kuin Kalle Päätaloa lukemalla. Väheksymättä Päätaloa kirjailijana ja ihmisenä. Jos oikein ymmärsin, niin kannatusyhdistykseltä puuttuu nyt 30.000 euroa selvitäkseen jatkossa. Rahaa löytyy kyllä, jos on tahtoa.
En ymmärrä tätäkään.

No comments: