Thursday, November 18, 2010

Pelottavat vaipat elämän illassa...

Sattumoisin kuulin Kirsi Virtasen ohjelman kiusaamisesta. Miksi tosiaan kiusattu lähtee koulusta ja työpaikasta, ei kiusaaja tai kiusaajat? Suoraan sanoen en usko että kiusaamista otetaan kovinkaan vakavasti puheista huolimatta.

Muistan sanonnan " vanhan naisen kusi" Jostain syystä sanoja on yleensä nuorehko nainen. Sporttinen, ulkonäöstään orjallisesti huolehtiva ja itseään täynnä oleva. Törmäsin nimittäin eräässä hoitavassa ja sivistävässä laitoksessa kiusaamiseen. Nuorehko nainen oli saanut jostain syystä pissavian ja meni ajattelemattomuuttaan puhumaan asiasta naisten kesken. Hän oli jonossa laserleikkaukseen asian tiimoilta. No, naisten kesken alkoi nenän pitelyä ja merkitseviä ilmeitä kun henkilö kohdattiin. (Tässä vaiheessa voi todeta että akateeminen koulutus ei ole sama kuin sivistys, joka tarkoittaa muuta kuin oppiarvoja.) Kun nainen oli jo toisessa työssä tapasivat vanhat työkaverit muistuttaa häntä viesteillä ja puheluilla asian tiimoilta.

Voi olla että nainen saa loppuikänsä kuulle noita "vanhan naisen kusi" vihjailuja. Minä taas haluaisin nähdä nämä kiusaajanaiset vaipoissa kroonikko-osastolla. Sieltä ne tulevat vaipat ja vanhan naisen kusen hajut teillekin vastaan ikuista nuoruutta ja kuolemattomuutta tavoitellessanne.

Miksiköhän juuri vanhan naisen pissa on pelottavampaa kuin muiden? Veikkaan syyksi kuolemanpelkoa.


Mitä me tästä opimme? Työkaverit eivät ole kavereita,eikä heille pidä kertoa itsestään kuin tarpeelliset tiedot, jos niitäkään.

2 comments:

Anita Konkka said...

Naiset ovat julmia toisilleen. Jo pikkutytöt osaavat sen taidon. Eivät miehet ole niin julmia naisille, yleensä.

quijote said...

Noin varmasti onkin. Silti kaikki naiset eivät ole kiusaajia, eivätkä kaikki miehet ole reiluja ja lojaaleja.

Huomaan että kirjoitan kuin politiikko...
Muuten ne, jotka työpaikalla tai koulussa kuuluvat vaikenevaan ryhmään, ovat mukana kiusaamisessa. Tässä ei ole kyse toisten asioihin sekaantumattomuudesta, vaan silkasta välinpitämättömyydestä ja jonkun tahon miellyttämisestä.

Mataleena