Sunday, November 21, 2010

Asioiden suhteet vai suhteettomuus...


Lunta, valkoista lunta. Huoneessa soi paaston ajan musiikki, ajalta jolloin paasto oli vielä paasto kaikissa kirkkokunnissamme. Vanhan ajan Joulumarkkinat Turun Vanhalla Suurtorilla alkavat ensi lauantaina. Iän karttuessa joulu saa uusia merkityksiä. Materia väistyy ja tilalle tulee tunnelmasta nauttiminen ja herkistyminen henkisille asioille.

Joulumarkkinoille voi osallistua aistimus mielessä, katselemalla ja kuuntelemalla ja nauttimalla. En enää hamua edes villalankoja, sillä olen herkistynyt villanpölylle siinä määrin että kutomiset voi unohtaa. Täytyy keksiä jotain muuta tilalle.

Tulin hyvälle mielelle siksi että vietnamilaiset Buddha-temppelin rakentajat saivat Turun kaupungilta 10.000 euroa. Kuten muistamme temppeli yritettiin tuhopolttaa alkusyksystä. Jos vertaa summaa jenkeistä ostettujen peltisten puistonpenkkien hintaan, paljastuu arvojen suhde, tai suhteettomuus kaupungissamme. (Tarkennetun hinta-arvion perusteella Turusta lähti USAhan vain 100.000 USD veronmaksajien yhteistä rahaa.)Olen herkistynyt myös instituutioille. Ilmeisesti niillekin pitää etsiä korvikkeita.

http://www.adressit.com/kaskenkatu15 Tässä linkki Kaskenkatu 15. adressiin. Vanhojen talojen puolustaminen kuuluu kansallishyveisiin. Jotkut ovat siitä kuitenkin eri mieltä.

No comments: