Monday, June 16, 2008

Juhannus kurkistaa syksyyn


Juhannus tulee ja tyhjässä kaupungissa on tilaa olla. Kaipaan omiani. Tämä kaupunki on vieras ja tyly. Kävin kampaamossa ja kysyin mitä luomurasta maksaa. Maksoi liikaa ja epäilen ettei kampaaja tiennyt mitä luomurasta oli. Tyydyin otsatukan leikkautukseen. Kampaaja ihmetteli hiusteni väriä. Selitin, että teen aina omat sekoitukseni hennaa ja punaviiniä sopivassa suhteessa. Tuloksena on aina erilainen sävy. Kampaaja katsoi minua aivan kuin ei olisi ollut varma miten suhtautua.

---
Titanikissa katselin sunnuntaina neulanreikätekniikalla tehtyjä ja tietokoneella manipuloituja valokuvia Portsan pihoista ja Turusta. Sumuisia, unenomaisia kuvia, joissa oli häivähdys kiireettömyyttä. Neulanreikäkuvien tekeminen on hidasta, vain viisikuvaa kahdessa kuukaudessa. Taiteilijan, Ollipekka Kankaan mukaan se on vastalause digikuville. Ajattelin mielessäni miltä pelkät kuvat näyttäisivät manipuloitujen sijaan?Installaation taustalla soiva musiikki oli outoa tai ehkä vain liian modernia.
---
Tässä kesässä on jotain vialla; juhannusruusut kuihtuivat juhannukseksi täällä. Pohjois-Karjalassa ne kukkivat juhannuksen jälkeen. En ole kuullut täällä käen kukkuvan koskaan. Rakennan päässäni majaa muualle. Juhannus kurkistaa syksyyn, kesä saisi jo tulla.

No comments: