Friday, April 10, 2020

Vyöhyke on vyöhyke

Kuka oli nainen joka pani juuri seurakuntaan liittyneen naisen soittamaan piispalle edellisestä kirkkoherrasta epäedullisen puhelun? Nainen oli napetellut numeron ja antanut puhelimen hänelle ja sanonut ennalta mitä pitää sanoa. Ilmiantajan nimeä ei saanut sanoa, se olisi hänen uransa kannalta ollut epäsuotuisaa. Herra minun vereni mikä juudas ja selkäänpuukottaja. Nuku yösi rauhassa, pahoja unia näkemättä. Pahat unet tulevat kyllä, voit olla varma.
(muistiin merkittyä seurakunnan historiassa)

Akateemiset naiset ovat julmia. He haluaisivat naiskanttorin ja valtaa.

Vyöhyke on vyöhyke. Se miten ihminen selviytyy siitä johtuu hänen omanarvontunnostaan. (Andrei Tarkovski)Älä itke minua äitini on Anna Ahmatovin runo joka sopii Suuren perjantain tunnelmaan.
Mataleenan arkistoissa on montakin kirjoitusta samaisesta aiheesta. Voitte käydä lukemassa hakusanalla Älä itke minua äiti

Kävelin jokirantaa ja näin miten kuusi valkoista joutsenta ruokaili päät veden alla ja joku kysyi että onko noilla yhteinen häpeänhetki menossa. Ehkä he ruokailivat ennen pitkää matkaa sisäsuomen järville. Siellä lienee järvissä jäätä.

Katsoin Suuren perjantain Ristiltäottamisen palveluksen. Kukat olivat vaatimattomia Jeesuksen hautakuvan päällä. Sitten yksi ihminen tiedusteli: Ettei sentään arkkua ollut varastettu? Sitä olisi vielä puuttunut. Tässä nyt on tramatiikkaa tarpeeksi.

Ihmiset luovat tunnelman ja tämä tunnelma puuttui.

Tänään oli neljä kuorolaista paikalla ja se nosti tunnelmaa. Kiitos siitä.

No comments: