Monday, August 14, 2017

Portsan pihamarkkinat 2


Tässä puutaloyhtiössä on varmaankin Portsan vanhimmat rakennukset. Kauniin nikkarijugent-talon takana on matalia puutaloja joissa on maavarapohja jäljellä. Alla oleva kuva on tällaisesta kivituetusta pohjista. Luulisi tuulettuvan hyvin. Talot ovat hyvin pidetyn näköisiä. Punatiilirakennuksessa on ilmeisesti asuntoja nykyään. Köynnös on mahtavan rehevä.


Annankatu ja Arvinkatu jäivät tällä kertaa katsomatta. Aluksi oli kaunis sää, sitten alkoi sataa lämmintä sadetta. Oli kuin etelässä.

Portsassa on kuulemma ollut "keppostelua" jo jonkin aikaa. Poliisi on asukkaiden toivomuksesta lisännyt partiointia alueella. Ei ole mukavaa jos huoneistoon heitellään raakoja kananmunia ikkunasta sisälle, terasseilla olevat tavarat katoavat tai siirtyvät toisiin paikkoihin. Sitten ovat ammattirikolliset jotka eivät "keppostele". Heidän toimintansa on järjestäytynyttä. Tällainen on häiriö idyllissä. Ennen oli vanhoja mummoja pitämässä järjestystä pihoilla ja kaduilla. Kaipaako kukaan heitä. Narkkaritkaan eivät saisi piikitellä lasten leikkipuistoissa. Vanhat Portsalaiset varmaankin kaipaavat vanhoja hyviä aikoja. Eivät ne ajat kyllä kovin hyviä olleet, toisen laisia kylläkin. Tästä kaikesta huolimatta muuttaisin Portsaan jos sopiva asunto löytyisi.

Yleisilmeet muuttuvat asukkaiden asuessa ja muuttaessa pois. Olen aikaisemmin kirjoittanut ja kuvannut porraspuutarhoja. Nyt menin katsomaan vanhaa taidokasta porraspuutarhaa ja totesin tiettyä tylyyttä ja autiutta; asukas oli vaihtunut ja hän ei ollut porraspuutarhuri.

No comments: