Saturday, April 1, 2017

Uhrautumine toisen puolestaTämän jälkeen eräs Josef, joka oli kotoisin Arimatiasta, pyysi Pilatujselta että hän saisi ottaa Jeesuksen ruumiin ristiltä. Hän oli Jeesuksen opetuslapsi, joskin salaa, sillä hän pelkäsi juutalaisia.Pilatus suostui pyyntöön, ja Josef tuli ja otti Jeesuksen ruumiin alas ristiltä. Paikalle tuli myös Nikodemos, se mies, joka oli käynyt ensimmäisen kerran Jeesuksen luona yöllä, ja hänellä oli mukanaan sata mittaa mirhan ja aloen seosta. Miehet ottivat jeesuksen ruumiin ja käärivät käärinliinoinin joihin oli laitettu tuoksuoljyä, niin kuin juutalaisilla on tapana vainajille laittaa haudatessaan heidät.

Uhrautuminen toisen puolesta on ominainen tapa venäläisessä kirjallisuudessa, taiteessa ja kulttuurissa. Tämä teema toistuu usein ja se toistuu myös Jevgeni Moisejenkon tuotannossa. Korkeat eettiset ihanteet näkyvät hänen Kristuksen kärsimysmaalauksissaan.
Hänen johtoajatuksensa oli puolustaa ihmisyyttä ihmisessä. Kuvan maalaus on nimeltään Golgata ja se on maalattu 1987- 88.

Uhrautumista ei pidä sekottaa tämä päivän uhriutumiseen. Ne ovat merkitykseltään eri asioita.

Tänään on lauantai, harmaata, +3 astetta. sade taukosi juuri.

No comments: