Saturday, April 22, 2017

Tänään satoi vettä rankasti

Silmiini osui ilmoitus jossa kerrottiin Turun ortodoksisen kirkon praasniekasta ja lopuksi kerrottiin attä kaikki ovat tervetulleita. Minusta on itsestään selvää että kaikki ovat tervetulleita. Ei tässä elitismissä ole vielä niin pitkälle menty että vain elitistit kutsutaan.
Toki rasvainen nuttura ja kirpparilta kootut asusteet herättävät närää. Nämä "porvarisrouvat" eivät ole niitä, jotka pelastavat sieluaan vapaaehtoisilla hyvillä töillä, kuten 1800-luvun rouvat antoivat apua köyhille mutta eivät halunneet heidän nousevan köyhyydestä. He eivät tehneet yhteiskunnallisia parannuksia, he leikkivät rikasta rouvaa, jotka kuvittelivat olevansa hyväntekijöitä ihmisille joita eivät edes halunneet tuntea lähemmin. Nämä rouvat kirkossamme kuuluvat keskiluokkaan, he eivät halua luopua saamistaan eduista. Olisi hauska tietää miten heidän lapsensa sijoittuvat luokkayhteiskunnassa.

Nämä rouvat kirkossamme kuvittelevat olevansa jotain aivan erityistä. Minusta heille pitäisi kertoa tarina munkista joka löysi nöyryyden kompastuessaan lätäkköisellä tiellä ja saatuaan paskaa suuhunsa.

Yksi seurakuntalainen luuli että tämä juhla olisi komentajakapteenin poliittisen menestyksen kunniaksi ja ihan piispakin paikalla. Ei nyt sentään niin pitkällä olla. Neuvoston henkilöt saapuvat tietenkin näytille, heitä ei muuten kirkossa näe.

Joillekin on elämäntapa asua puutalossa, syödä kasvispainotteista ruokaa ja ostaa vaatteensa kierrätyksestä. Maailman vesivarat ovat rajalliset ja käyvät rajallisemmiksi koko ajan, voi olla että hiustenpesu käy harvemmaksi kuin nykyään.

Tänään satoi vettä rankasti kun kävin hapankaali ja hapankurkkukaupassa. Suosin vegelevitteitä, kartan eläinrasvoja. Paluumatkalla olin vähällä pudota jokeen. Jotkut heittelevät kaljatöjkkejään vedenrajaan, minulla on tapana siivota jokirantaa kulkiessani ja totesin etten ole enää yhtä notkea kuin joskus muinoin.

Turussa +6 astetta, kosteaa ja tuulista.

No comments: