Wednesday, April 5, 2017

Kristuksen kirkastuminen, 1907 MalevitshKatzimir Malevitsh: Taivasten voitto, 1907. Malevitsh alkuajan maalausten arvoituksellisuus ei ole koskaan ratkennut. Hänellä on tällaisia "Freskon osa" maalauksia enemmänkin. Taivasten voitto on luultavasti juuri tällainen osa kokonaisuudesta, mutta selvästikin se on uskonnollinen maalaus, joka liittyy Kristuksen kirkastumiseen.

Metroissa tapahtuneet räjähdykset ovat yleensä tapahtuneet kaukana meistä, siksi Pietarin metroräjähdys palautti reateetit että kaikkea voi tapahtua ihan missä tahansa. Pietarin metroräjähdys tuli lähelle: me emme ole erillinen saareke pahuuden tavoittamattomissa.

Turussa lämmin aamu. Pilvistä ainakin nyt.

Ajattelin yöllä että mitä voisi tehdä Lintulan luostarin hyväksi. Nämä nöyrät puurtajat jäävät selvästikin Valamon varjoon taloudellisesti. Ensi kesän entisen navetan remontointi muuhun käyttöön tarvitsisi ammattiosaamista ja talkoolaisia ja tietenkin riittävän butjetin. Tule apuun EU. Nämä ovat minun omia ajatuksiani kuulemani perusteella. Toivottavasti kukaan ei tule mustasukkaiseksi.

No comments: