Saturday, December 31, 2016

Uusi Vuosi on aina parenpi kuin mennyt vuosi

Uusi vuosi on aina parenpi kuin mennyt, tai ainakin osittain perenpi. En tee uuden vuoden lupauksia. Enkä tilaa Turun Sanomia, vaikka tuttavat pääsevät siten kuolemaan tietämättäni. Jostain syystä muistan kuolleista henkilöistä kaikki hauskat ja kummalliset jutut. Kuka nyt pahoja muistaisi, paitsi jos on oikein hyvin läheinen kuollut ja varsinkin jos on ollut mukana täysillä.

Kerran muistan erään, nyt jo vainajan, kertoneen olleensa juhlimassa jossain kyläpaikassa. Hän lähti nauttineena kotiin taksilla. Kun maksun aika tuli, hän totesi ottaneensa vahingossa emännän virkkuutyökassin ja näin ollen rahaa ei ollut ja taksi ajoi poliisiasemalle. Hänelle välähti poliisissa että pidätetylle kuuluu yksi puhelu. Hän sai soittaa eräälle korkeasti kirkolliselle henkilölle, joka lupasi maksaa kyydin ja tarjosi yösijan. Henkilön lapset ( nyt jo reippaita keski-ikäisiä) nauroivat kippurassa ja nimittelivät isin tyttöystäväksi. Mitä me tästä opimme: (silloisen) ateistin kannattaa pitää kirkollisia ystäviä lähipiirissään.

Sää tilanne Turussa tänään +8, lämmintä ja kosteaa. Aurajoen vesi on ylhäällä. Sorsat tekivät upeita vesiliitoja. Tuomiokirkon torilla tapahtuu tänään. Suomi 2017 100 vuotis synttärit alkavat ja jatkuvat kuulemma koko vuoden. Terroristien varalta on turvatoimia. Yleisön vessojakin on.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

No comments: