Sunday, December 18, 2016

On aika ripustaa olkitähti ikkunaan

Puolassa oppositio syventää syystäkin poliittista eloa. Meidän pääministerillämme on kylmä katse. Ulkoministerimme ilmoitti osallistuvansa Trumpin rukousaamiaiselle tammikuussa. Joidenkin joulu on ankea tänä vuonna, ilman että ovat syyllisiä mihinkään itse aiheutettuun ahdinkoon. Ahdingon aiheuttajat ovat ahneet ja kyltymättömät päättäjät, loppua ei tälle kahmimiselle ja sulle mulle politiikalle näy.

Jos Turun ortodoksinen kirkko ja seurakunta olisi hieman vähemmän ulkokultainen ja ahne, järjestäisi se yksinäisille, sairaille ja kärsiville ilmaisen jouluruokailun, mutta kuten hiippakuntamme hengen mukaista on, se antaa kylmää kyytiä ja rakkeudettomuutta niille jotka eivät anna kolehtiin rahaa, koska sitä ei ole, ja ilmaisia kirkkokahveja ei ole edes jouluna. Kolehtirahatkin mennevät parenpiin ilmakerroksiin, sanoo seurakuntamme ilmastotutkija. Täyttyvä matala tulossa ja sateita tiedossa. Miten voi olla näin kylmä kristillinen ilmapiiri. En ymmärrä.
Pahinta on etteivät siellä toimivat ihmiset huomaa tai halua huomata mitä tapahtuu tai mitä ei pitäisi tapahtua.

Kaivoin esiin vanhan raastinraudan. Laitoin kynttilän sen sisälle palamaan. Tuikkukynttilät ovat epätaloudellisia ja tuhlaavat luonnonvaroja. Poltan vanhoja jämiä pois. Tuohukset loppuivat ajat sitten. Ennen niitä sai Stocmannilta ostaa, en tiedä saako enää. Onkohan Lintulassa nettikauppaa.

On aika ripustaa olkitähti ikkunaan. Se on säilynyt haavoittuvuudestaan huolimatta ehjänä. On kaupungin työtupien tuotantoa ja hyvin perinteinen ja kaunis. Odottaa oikeaa paikkaa toisessa ikkunassa.


No comments: