Wednesday, March 6, 2013

Hiljaisesta talosta IV


Aurinkoinen aamu. Tällaisina aamuina ajattelen automaattisesti Lasarusta. En tiedä mistä ajatus tulee, mutta jotenkin se liittyy kirkkaaseen valoon ja aurinkoon. Olen ruvennut kutsumaan näitä aamuja Lasaruksen aamuiksi.

Alustan leipätaikinaa kuin Martta ja haikailen kuin Maria jostain käsittämättömästä. Luen Dostojevskia ja muistan miten omalta kohdaltani juuri tämä Dostojevskin teos liittyi Turun pääsiäiseen 2006.

Oli Lasaruksen aamu silloinkin. Lasarus tule uunista ulos! huusivat lapset pihalla ja leikkivät perinneleikkejä. Ajattelin että se oli Daniel joka siellä uunissa oli. Oikeasti se oli viimeinen pari joka uunista tuli ja sitten pariton yritti ottaa kiinni jompaa kumpaa, tai molempia. Pahimmaksi muodostui tilanne missä kiinniottaja juoksi kaikkia karkuun.

Kirkollisissa piireissä on uunista ulos juossut monikin viimeisinä aikoina.(en tarkoita homoja) Katolisen kirkon kuilu kansan ja Vatikaanihallinnon välillä syvenee liian suureksi. Sama kuilu uhkaa ortodoksejakin. Renessanssiruhtinaat saisivat väistyä jo.

Suuri Paasto jatkuu. Pääsiäiseen on aikaa kolme viikkoa.

No comments: