Wednesday, March 14, 2012

Voimakas tuuli riepotteli mummoa kadulla. Juttelin niitä näitä ja mummo sanoi menevänsä kauppaan; niin kuin aina siihen aikaan päivästä. Puutaloalueen päädyssä mies myy asuntoa. Katselen ulkoapäin mahdollisia kirjahyllyseiniä. Olemme aina pelänneet erinäisissä asunnoissa että kirhyllyt ovat keskitetyt väärin ja talo vajoaa saveen juuri siitä kohtaa enemmän kuin ne tavallisestikin vajoavat. Tässä kaupungissa ei rakenneta kalliolle, sanoi eräskin piispa taannoin.

Jotkut asuntoalueet tuntuvat tarkoituksellisen "puhtailta" asujaimiston suhteen. Yksikin rouva selitti että eräällä puutaloasunto-alueella asunnot yleensä menevät sopivasti sopiville ihmisille, puskaradion kautta.

Minusta on arveluttavaa että joku isännöitsijä alkaa mustamaalamaan tolkuttomasti jotain asukasta, ihan vain piruuttaan. Heillä on kanavia asunnonvälityksiin ja verkostoihin ja, kas kummaa, pian ollaankin lähes rikollisia kuulemma.

Kerran pienessä suomalaisessa kaupungissa ( ei Turussa) aikoinaan eräs kulttuuriperhe joutui muuttamaan toiseen kaupunkiin koska isännöitsijä oli masinoinut asiat niin ettei kukaan uskaltanut vuokrata asuntoa heille. Kyse oli siitä että pojat olivat heittäneet pallon seinään olohuoneessa ja pinkopahvi oli revennyt. Aiheesta olisi voinut sopia sopuisasti mutta ei. Suomalaiseen tapaan häätöä pukkasi perheelle.

Löysin vanhat venäjäkielen vihkoni. Totesi kertauksen olevan paikallaan !

No comments: