Tuesday, March 27, 2012

Oikeus työhön ei ole itsestään selvää

Minua on ihmetyttänyt puheet eläkeiän nostamisesta. Tapasin bussissa akateemisen naisen joka on kynsin hampain taistellut oikeudesta työhön. Hänellä on järeä työkokemus
ja koulutus.

Mikä on vialla Turun työllistämispolitiikassa? Viidenkymmenen ylittäneillä akateemisilla naisilla on vaikeuksia ainakin Turussa tulla kohdelluksi niin kuin ihmisiä yleensä kohdellaan: kunnioitettuina ja ihmisarvoisina henkilöinä työhönottotilanteessa. Kaikilla ei ole fiiniä ulkonäköä, puolueen jäsenkirjaa tai ei ole turkulainen. Eikä ole professoria tai muuta arvostettua henkilöä aviomiehenä kaikennäköisten pätevyysvaatimusten ja ylikoulutuksien lisäksi. Eiköhän yhteinen nimittäjä ole se, että olemme liian vanhoja ja epäseksikkäitä. Siis "vanhoja ämmän kantturoita."

Mitä luulette, jos kirjoittaa pääministerille tällaisesta asiasta, niin meneekö kirje edes perille? Epäilen vahvasti että ei mene. Ja mitä se hyödyttää sillä kokoomus ei puolueena ole erityisemmin pienen ihmisen puolella ja tämäkin ongelma lienee vain yhden ihmisen oma ongelma ettei työllisty. On monen henkilön oma ongelma ettei työllisty.

No comments: