Thursday, June 24, 2010

Konevitsa 4


Ennen pyhittäjä Arsenin saapumista saarelle oli rannikon asukkailla tapana uhrata hevoskivellä hevonen henkien kiitokseksi. Pyhittäjä Arseni ajoi henget pois ja kerrotaan että tuossa kuvan siirtolohkareessa ovat pirun sorkkien jäljet kun hän ponnisti lentoon ja pois saarelta.

Siirtolohkareen päälle rakennettiin myöhemmin Hevoskiven tsasouna. Tsasounan ympärillä kasvaa mahtavia saniaisia ja kuusikkoa.


Luostarin kallein hengellinen aarre on pyhittäjä Arseni Konevitsalaisen pyhäinjäännökset. Luostaria on hävitetty ja häväisty historiansa eri vaiheissa, mutta se on säilynyt. Luostaria jälleenrakennetaan edelleenkin.Arkkimandriitta Nazarij löysi pyhittäjä Arsenin pyhäinjäännökset marraskuussa 1991. Nyt ne ovat kaikkien pyhiinvaeltajien kumarrettavissa.

Toinen aarre on ihmeitätekevästä Konevitsan Jumalanäidin ikonista maalattu kopio. Se valmistui vuonna 1993 ja asennettiin alkuperäiselle paikalleen luostarin 600-vuotisjuhliksi. Alkuperäinen Konevitsan Jumalanäidin ikoni on Suomessa Uudessa Valamossa.

Konevitsan luostarin veljestössä lienee tällä hetkellä 25 henkilöä. Kirkkoja ja rukoushuoneita jälleenrakennetaan. Maatalousfarmi toimii ja on perustettu myös pyhiinvaellusjaosto. Luostari jatkaa vieraanvaraisuuden periaatetta Arsenin hengessä.

Alla tilataideteos metsästä. Samantapaisia hiljaisia ketään häiritsemättömiä pieniä puheenvuoroja on siellä täällä .-)

No comments: