Tuesday, July 7, 2009

Suolla ei näy lakkaa, marjaa

Suolla ei kannata ehdoin tahdoin mennä tarpomaan, ellei harrasta suojuoksua, sillä lakkoja ei ole. Alkukesän lupaavat kukat kuivuivat tai karisivat tai paleltuivat. Harmi, sillä rakastan aivan erityisesti suossa tarpomista helteellä paarmojen näykkiessä ja mäkäräisten tunkeutuessa nenään, korviin ja silmiin. Lisäksi liian monet suot on ojitettu aikoinaan hulluina vuosina, joten kävely on vaikeaa.

Lisäksi ihan oikea karhuvaara on olemassa. Karhuemo on eläin, johon en halua törmätä edes kuivalla maalla. Käärmeet hökelehtivät tänä kesänä vilkkaasti, sillä myyriä on paljon. Heinikossa on oltava kumisaappaat jalassa. En hyppää pöydälle hiirien tai hämähäkkien takia, mutta rotta on minulle kauhistus. Saan primitiivisen kohtauksen pelkästä rotan näkemisestä. Tunnen rotan hajun epämiellyttävissä tilanteissa. Käärmeitä en kammoa, sillä ne syövät rottia.

Mustikoista ei vielä tiedä sillä ne eivät näyttäydy vielä. Haluaisin sirpin tai viikatteen. Jos olisi kukkaketo, sitä pitäisi hoitaa viikatteella niittäen.

Jos olisi ylimääräistä rahaa, matkustaisin Aunuksen ja Vienan karjalaiskyliin opintomatkalla.

No comments: