Monday, July 6, 2009

Sinisiä kukkia, sinisiä ajatuksia

Sinisiä ajatuksia kukkii.
Lonttisissa kukkii sinisiä kellokukkia. Kuvassa oikealla. Pidän erityisesti sinisistä kukista. Sininen ei ole mielivärini, paitsi kesäisin. Laitan siniset ikkunaverhot ikkunoihin ja kävelen sinisissä sandaaleissa. Sinisiä kukkia ei luonnossa ole niin paljon kuin keltaisia ja punaisia. Violetti takiainen on huikea kukka.

Naapurin kukkapenkissä kasvaa sinisiä ruiskukkia. Ruiskukalle on nykyään sälytetty poliittisia merkityksiä. Sääli, sillä kukka on kauneimpia luonnonkukkiamme,tosin luonnossa ei ole enää juurikaan ruispeltoja, saati ruiskukkia. Luonnonkukat ovat muutenkin maanviljelyskulttuurin muututtua katoava luonnonvara. Luonnonkukkia ei pitäisi riipiä luonnossa kävellessä, paitsi niitä joita on paljon kuten, horsmat ja leinikit.

Aika kitsaasti lähistöltä löytyi sinisiä kukkia. Ajatuksia olisi. Päällimmäinen sininen ajatus olisi olla jossakin vaaramaisemassa. Katsella järvelle ja juoda kahvia ja jättää tukan kampaamatta. Ainoana vaatteena halaatti. Sellainen olisi kätevä kesävaate joka tilanteessa. Savottakämppä siintelee silmissäni petäjäisessä maisemassa.

2 comments:

pike said...

Hei löysin ihan sattumalta tämän blogin,kun etsin siniselle kukalle nimeä, käy katselemassa minunkin blogia ja tule lukijaksi, sinun blogissa ja minun on jotain yhteistä. http://pikenrunoja.blogspot.com/

pike said...

saitkohan kommenttini,en osaa enkkua, mutta laitan linkin omaan blogiin, tule lukijaksi, kunhan olet katsonut blogini,
http://pikenrunoja.blogspot.com/