Wednesday, May 1, 2019

Dominikaanisen Mustan veljeskunnan tunnus oli totuus

Puutalokokonaisuus Kaskenkatu 3:ssa oli uhattuna tulipalon vuoksi muutama päivä sitten. Puutalot omistaa Grynderi Puolimatkan perikunta. Armas Puolimatkan piti pistää matalaksi puutalot ja rakentaa kerrostalo tilalle 1980-luvun alussa. Paikka on kulttuurisesti merkittävä, vanhan Dominikaanisen Mustan veljeskunnan luostarin entisenä paikkana. Siispä talot jäivät rapistumaan 1980-luvun alusta lähtien ja kaupungin patisteluista huolimatta, taloja ei ole kunnostettu. Nyt sitten erinäiset toimijat tiedottavat taloista purkukuntoisina, mikä ei pidä edes paikkaansa. Kuvia ei voine ottaa kohteesta juuri nyt, sillä se on tutkinnan kohde.

Täällä on ollut tapana että puutalot palavat oudosti uutisrakentamisen tieltä ja kaavamuutos järjestyy kätevästi, takaavat kokoomus ja demarit. Vasemmistoliitto ei ole Paavo Aition linjalla näissä talojen puruissa. Aitio ajatteli työllisyyttä, mutta purkaminen ei ole ollut kovin kaukonäköistä politiikkaa. Paavo Aitio oli SKDL edustaja.

Tänään on Vappu 2019. Kuuntelen radio RobinHoodista työväen lauluja.

Mustan veljeskunnan nimi johtuu veljestön viitan mustasta hupusta. Veljeskunnan tunnus oli Veritas eli totuus.No comments: