Wednesday, June 27, 2018

Maariankellot kukkivatMaariankello kukkii. Nuppuja on noin kolmekymmentä. Avautuessaan ne ovat violettisia ja sitten muuttuvat mariansinisiksi. On näitä valkoisiakin ja vaaleanpunaisia. Itse pidän sinisistä.

Tänään on kaunis ja lämmin päivä.

Ihmisten raadollisuus tunkee sisään. Jokin aika sitten eräs nainen teki itsemurhan katoamalla paikkaan josta ei koskaan löydettäisi. Pian alettiin puhua että mies on tappanut hänet. Eräässä teollisuuslaitoksessa puhuttiin ihan varmana tietona. Kun ruumis löytyi, siitä ei löytynyt väkivallanmerkkejä. Kukaan ei pahoitellut tai pyytänyt anteeksi. Ihmisillä on tapana tuomita ilman minkäänlaista todistetta. "Ei ole edes etsimässä akkaansa" kailotti joku. Oli kyllä etsimässä kaveriensa kanssa ja löysikin ruumiin. Yleensä lähintä omaista ei edllytetä etsintöihin.

Henkinen väkivalta pitäisi kriminalisoida. Kuuntelin radiosta ohjelmaa jossa pohdittiin johtamista ja "hulluja" pomoja. Itselläni on rankka kokemus johtamismalleista. Yksi entinen työntekijä määritteli tavan olevan Stalinin johtamismalleista. Pomo liikutteli ihmisiä pienemmässä mittakaavassa mielivaltaisesti. Oli tapana ottaa uhreja joita sadistisesti ajojahdettiin pois. Lisäksi horoskoopit määräsivät liikaa. Työntekijöissä oli hämmästyttävän paljon skorppioneja, pomot mukaan lukien. Jokainen lähtenyt työntekijä nimettiin hulluksi ja henkisesti epävakaaksi. Mistä hulluja, muka, niin paljon siunaantui juuri sinne. Hulluuden partaalle varmaankin monikin joutui. Pomojen toimenkuvaan ei mielestäni kuulu parisuhteiden häirintä ja rikkominen, tai lasten vainoaminen, tai seksin ylenpalttinen korostaminen kielitaidon lisäksi.
Korkealla sinisellä taivaalla lentää lintu. Koivut niin valkoiset. Muistoseurat pienessä piirissä.

No comments: