Tuesday, June 12, 2018

Iltakävelyllä


En ole ennen huomannut tätä keltaista taloa Rauhankadulla. Siellä lienee kahvila tai, se on ainakin yleisölle avoin paikka. Vanha puutalo kallion päällä, vanhan kivitalon takana. Se on peräisin 1700-luvulta. Talon nimi on Keltainen talo ja sen omistaa Kristillinen raittius yhdistys. Tämä talo ei vajoa saveen.

Miten ihmeessä tällaisen kerrostalon on ylipäätään saanut rakentaa. Talo taitaa olla pahasti velkaantunut ja sitä yritetään elvyttää uudella kaavamuutoksella. Alla olevassa kuvassa näkyy se pieni postimerkki jonka päälle kaksi kerrostaloa on aikeissa nostattaa. Miten käy noiden puutalojen tuon ruusupensaiston takana. Minusta tämä on järjetön hanke. Tuossa kerrostalossa tehtiin selvittämätön murha 1980-luvulla. Ensimmäiseksi kerrotaan murhatun olleen kevytkenkäinen nainen.(Kevytkenkäisestä miehestä en ole kuullut koskaan, murhaajat lienevät yleensä raskaanmielen kantajia.) Se ei ole lieventävä asianhaara murhaajalle, kuka ja missä lieneekään.

Pois nyt ruusupuskat joutaa ja muutama jalolehtipuu samoin. Olli A Manni on sanonut ettei hän menisi asumaan noihin taloihin. Joillakin päättäjillä tuntuu olevan selvittämättömiä traumoja puutalossa asumiseen. Köyhyyskö se siellä kuiskii takaraivossa?

Näkymä Läntiseltä Rantakadulta. Mietin että missä se 1700-luvulta peräisin oleva talo on jota Olli A Manni sanoi lautapahvihökkeliksi maanantain valtuustonkokouksessa.


Tässä TYT:n puisto. Tähän nousee kaksikerroksinen kerrostalo. Kokoomus olisi kuulemma halunnut seitsen (7) kerroksisen talon. Sääli noita puita. nyt onkin niin että tähän nousee seitsemänkerroksinen talo linnankadun puolelle. TYT on suojelturakennus, se ei poistu mihinkään. Toivottavasti. Kaksikerroksinen talo tulee Linnankadun varteen toisaalle. Minusta seitsenkerroksinen talo ei sovi tuohon.

Annankadun taidetta.


Tihulaiset ovat taas olleet asialla Portsan Pizzerian ikkunoiden rikkojina. Eikö nyt voisi jo pistää pisteen näille rasistisille pentujen tekosille.
Alla kaunis talon pääty

No comments: