Monday, June 11, 2018

KesälukemistaAnu Patrakan dekkari Huomenna sinä kuolet on loppuratkaisultaan täysin yllätyksellinen ja ennelta arvaamaton. Kirjan tapahtumat sijoittuvat nurkkakuntaiseen portugalilaiseen pikkukylään ja, uskokaa tai älkää, se muistuttaa paljolti suomalaista hengenmaisemaa. Lähiomaiseni asui monet talvet Portugalissa ja voin sanoa että portugalilaiset muistuttavat suomalaisia. Ovat surumielisiä ja rehellisiä.

Anu Patrakka on asunut jo jonkin aikaa Portugalissa. Lukekaa kirja, se kannattaa.

Toinen lukemani kirja on Enni Mustosen Taiteilijan vaimo romaani. Se on parenpi kuin luulinkaan olevan, lisäksi siinä on 1920 luvun kulttuuri ja taidehistoriaa, sekä ajankuvaa. Politiikkaakin löytyy.

Äitini 93v. sanoi saaneensa Raamatun lukemisen päätökseen. Hänestä se oli kohtalainen romaani. Vanha kirkkoherra aikoinaan oli kieltänyt ihmisiä lukemasta Raamattua yksin, siksi että jotkut menevät päästään sekaisin. Äitini sanoi ettei se tehnyt heikkoakaan.

Yksi tuttavani oli mennyt seurakunnan raamatunluku piiriin. Hän oli sisäistänyt kohdan jota hänen piti referoida. Hän sanoi että se oli selvää pornoa. Ryhmän vetäjä rupesi selittämään, mutta ei saanut hänen kantaansa muuttumaan. Näinkin voi käydä.

No comments: