Friday, February 13, 2015

Kun yliopisto muutti torin reunalta Ryssänmäelle

Yliopiston luentorakennuksia ja taustalla hyväkuntoinen puutalo, vesitorninmäki eli kansanomaisemmin Ryssänmäki. Yliopiston päärakennus oli aikoinaan Yliopistonkadulla, torin varrella, mutta se kaunis talo häiritsi liikaa gryndereiden silmää ja se purettiin. Kolme ristinmerkkiä ja rukous gryndereiden ja kaupungin johtomiesten kauneudentajun puolesta, että se tulisi heille lihaksi.

Yliopisto siirtyi Ryssänmäelle ja levittäytyy nyt ympäristöön. Luonnontieteiden talo taustalla mäellä. Olen muuten sitä mieltä että yliopiston uusi toimintamalli on tuhoisa tieteelle. Ei pitäisi lähteä elinkeinoelämän juoksupojaksi ja tieteen alistamiseksi rahalle.
Kas kun yliopistolla ei ole omaa parkkiluolaa. Ehdotan että toriparkki jatketaan yliopistolle saakka, suoraan joen alta ja tuomiokirkon alta ja ryssämmäelle. Voisivat nuokin puutalot säästyä kun parkkipaikkoja ei enää tarvita.
Arvidsoninkadun valkoisia taloja.
Tämä talokaunotar on humanistisen tiedekunnan käytössä, tai oli, en tiedä onko enää. Nuoria sieltä ovesta ulos tuli joten opetusta lienee.

No comments: