Wednesday, September 3, 2014

Turun kauneusmurhat ja vandaalin kosketus kaupunkikuvassa I

Olen jo jonkin aikaa ihmetellyt että mitä kuuluu Kaskenkatu 15:n? Muistatte varmaan Turunmaan Sairaalan ja kaavamuutoksen. Sairaalan säätiön piti laajentaa palvelujaan ja purkaa yksi jugend talo ja vanha empiretalo. Eilen sattumoisin näin ajankohtaisohjeman josta tuli sellainen olo että koko suunnitelman takana onkin jotain aivan muuta kuin oli kerrottu. Säätiö haluaakin ilmeisesti rakentaa asuinkerrostaloja vanhojen rakennusten tilalle ja myydä ne mahdollisimman pian ja hyvällä tuotolla.
Voi olla myös että SOTE-sopimus sotkee tätä rakennussuunnitelmaa.

Vanhat rakennukset ovat seisoneet nyt tyhjillään ja säiden armoilla jonkin aikaa. En usko että vuotavaa kattoa on korjattu säätiön toimesta, joten tämä " suojeltavien talojen hapatusohjelma" toimii taas Turussa. Olen käynyt monesti molemmissa vanhoissa taloissa ja ihastuin jugend talon kauniisiin sisätiloihin. Empiretalolla taas on omat ansionsa ja arvonsa. Minulla ei ole omia indressejä näissä asioissa. Ylipäätään en arvosta rahaa ja valtaa henkilökohtaisena ominaisuutena. Ajattelen hieman eri vinkkelistä kuin grynderit ja muutamat politiikot. Pahinta on että olen menettämässä uskoni oikeusvaltion toimivuuteen riippumattomana toimijana.

Kuvia ei ole koska olen toipilas enkä halua mennä järkyttymään. Arkistoissani on kyllä joitakin kuvia noista taloista silloin, kun siellä vielä asuttiin.

Herrakerhot neiteineen ja rouvineen kokoontuvat suljetuissa tiloissaan gryndereiden kanssa. Hyväveliverkosto toimii sulle mulle periaatteella. Onneksi on vastavoimia jotka ovat ammattitaitoisia ja joilla on eettinen ja moraalinen tunto tallella. Heillä on myös kauneudentajua, joka hyväveliverkostolle lienee tuntematon käsite.

Tässä kaupungissa kokoomus ja demarit päättävät yhdessä gryndereiden kanssa ja kaupunkikuva ei heidän toimistaan ainakaan peremmaksi muutu. Esimerkkinä Sininentalo jonka tilalla on nyt jo melkein valmis betonilaatikko.

Muistaako kukaan enää mikä on kultainen leikkaus

No comments: