Tuesday, September 30, 2014

Mitä tarkoittaa miljöösuojeltu puutaloalue?


Rakennusyrittäjä selittää kaupungin rakennuslautakunnan myöntämää katon korottamislupaa siten että tämä on miljöösuojeltualue ( Lonttisten puutaloalue) ja kaikki korjausmetelmät ovat sallittuja.

Vuotavan katon voi korjata kyllä korottamattakin, sanoi vanha peltiseppä. Miksi into kuistin vanhojen koristeikkunoiden poistaminen ja korvaaminen moderneilla ikkunoilla on niin kovin tärkeää? Miten se liittyy mahdolliseen homekasvustoon rakenteissa. Jos rakenteissa on hometta, niin se täytyy toki paikallistaa ja korjata asia, mutta sitä ei saisi käyttää konstina suojeluintoisen ihmisen häätämiseksi alakerran asunnosta. Ikkunat ovat olleet lailliset yli satavuotta, miten niistä nyt äkkiä on tullut laittomia?

Rakennusmestarin mukaan hän puoltaa katon korottamista vain ja ainoastaan rakennusteknisistä syistä. Hän ei ota kantaa mahdolliseen saunarakennukseen kuistin yläkerran osaan. En ole kovin hyvin perehtynyt näihin Turun rakennuslautakunnan määritelmiin laittomuuksista tai laillisuuksista.

Olen vahvasti sitä mieltä että mahdolliset homevauriot on korjattava, sitä ei kukaan järkevä ihminen vastusta.

Mistähän löytyisi korvaava asunto suojellulta puutaloalueelta. Lonttinen on miljöösuojeltu puutaloalue. Miten sen suojelu eroaa kokonaan suojellun puutaloalueen suojelusta?

No comments: