Monday, August 11, 2014

Miten olisi osakeyhtiöittäminen, rakas Turku


Tämä kuva on Tehtaankatu 1:n kadulta otettu kuva.
Olen ihmetellyt kaupungin intoa päästä eroon puutaloistaan. Eikö näitä taloja voisi osakeyhtiöittää, mikäli niitä ei ole ihan pakko myydä, näin asukkaat saisivat mahdollisuuden lunastaa kotinsa ja jatkaa asumistaan niissä.
Tämä kuva on Portsasta, Korkeavuorenkadulla olevan kaupungin vuokrapuutalon pääty. Muistaakseni tuossa pihassa on ainakin kaksi taloa.

Ensi perjantaina Kupittaankadun ja Vuorityömiehenkadun kulmassa on klo 17-18. rauhallinen mielenilmaisu vuokrapuutalojen puolesta.

Tässä vielä Tehtaankadun upea, mutta ränsistymään päästetty aita. Minä nimitän sitä puubarokki aidaksi. Talkoilla tuolla aidalle voisi tehdä jotakin. Jos asuu vuositolkulla jossakin kaupungin asunnossa, voisi tehdä jotakin sen hyväksi. Peseminen ja huonojen kohtien raaputus ei ole vaikeaa. maalaus sentään maksaa maltaita ja vaatii ammattiosaajaa. En usko että kauåunki panisi pahakseen talkootyötä.

2 comments:

Ripsa said...

Eipä ole juuri Vaassakaan puutaloja keskustassa. Tässä lähellä Vöyrinkaupungissa kyllä on. Ja sitten on vielä vanhempi VR-läisten alue, Kapsäkki.

Mutta täällä on ruutukaava, ja keskusta on hyvin säntillinen, ainut ongelma on että purettuja (ja poltettujen) puutalojen sijaan tulee sitten massiivisia betonielementtilaatikoita, jotka tekevät kävelemisen ikäväksi.

Kaupungeillahan on kaupunginsuunnitteluvirastot. En tiedä millä perusteella ne valitsevat työntekijänsä. Luottamushenkilöt eivät tietysti ymmärrä asioista yhtikäs mitään. Mielestäni on sitä paitsi aina kyse paikan hengestä ja estetiikasta, eikä niillä taida kellään olla mitään hajua sellaisista asioista.

quijote said...

Turussa asiat sovitaan edelleenkin kabineteissa ja kähmitään. Tiedotus on olematonta. Turuntautia!

Demarit ja kokoomus kähmivät liikemiesten kanssa. Kun kuulen sanan kaavamuutos alkaa hälyytyskello kilistä. Onneksi Turussa on valveutunutta vasta voimaa. Ilman sitä tämä kaupunki olisi kauneusmurhattu rumilus hyvinkin pian.