Thursday, November 12, 2009

Mitä tässä vouhkaamaan...

Nyt on sitten taas julkistettu Finlandia-palkinto ehdokkaat. Yksi nainenkin on kelpuutettu mukaan. Monikohan kiukuttelee kotonaan kun ei tullut valituksi. Edelleenkin toivon että palkinto annettaisiin Antti Hyrylle koska hän osaa kirjoittaa mestarillisia lauseita. Pelkään kuitenkin pahoin että kaupallisuus jyrää valinnan. Mitä tästä nyt enempiä vouhkaamaan.

---
Joensuun piispa Arseeni avaa näyttelynsä 14.11. 2009 Turussa. Paikka on Taidekappeli Hirvensalossa. En kuulu Turun Valamon ystävien sisäpiiriin, enkä ikonipiiriinkään, joten ehkä on parasta unohtaa koko näyttely. En kyllä kuulu Arsenin ihailijakerhoonkaan. Ehkä emme pidä toisistamme. Minulla on tunne että hän on sarkastinen ja kylmä. En muuten ollut edellisenkään näyttelyn avajaisissa. Ehkä on hyväkin, siten vältyn kuulemasta kylttyrelliä
mielipidettä ikonitaiteesta.

4 comments:

Anonymous said...

Outo lista ehdokkaista. Minusta palkintosummaa pitäisi korottaa.

Mitä taas noihin "avajais kokkareihin" tulee, niin siellä on yleensä muita kuin asiantuntijoita. Turun ort. seurakunnassa ei ole kuin muutama ikonitaiteen asiantuntija.

Rastamari said...

Professori Liisa ent. Saariluoma johti tätä raatia. Hän on entinen opettajani Turun yliopiston Yleisen kirjallisuustieteen oppiaineessa. Pelottavan pätevä kyllä. Ihmettelen silti valintoja.

Ikonitaiteesta en tolua yhtään. Seinällä kyllä on ikoneita.

Mataleena said...

Hyvä että syntyy keskustelua. Minusta koko palkinto pitäisi miettiä uudestaan. Runoilijoille oma palkinto myös.

Itsekin opiskelin aikoinaan Turun yliopistossa sivuaineena yleistä kirjallisuustiedettä. Minulla oli usein tunne että en oikein ymmärrä.

Anonymous said...

Vain typerykset menevät ehdoin tahdoin yleisen pilkan kohteiksi. seurakunnissa on omat inkvisiittorinsa.

Kulttuurielämässä samoin.