Monday, November 9, 2009

Boheemikuntoinen asunto tarjolla

Kävin netissä katsastamassa myytäviä asuntoja. Huomioni kiintyi työhuoneemme lähituntumassa olevaan ja arvoasuntoalueeseen osittain rajoittuvassa puutalossa oleva, noin sadan neliön kaksikerroksinen asunto. Boheemikuntoinen koti idearikkaalle ihmiselle, jolla on vain rajaton mielikuvitus mahdollisuuksien asunnossa. Menen lähipäivinä tutustumaan sillä haluan nähdä Boheemin asunnon.

Boheemikuntoinen asunto? Onko sen omistajat boheemeja jotka ovat tehneet kodistaan boheemin, vai onko asunto itse päättänyt olla boheemi. Katselin nettikuvia ja ihastuin. Nettikuvat vääristävät todellisuuden, sanoo tuttu asunnonvälittäjä. Parasta mennä paikanpäälle töllistelemään. Täytyy katsoa että jalassa on ehjät sukat sillä asuntoja ei katsella kengät jalassa. Minusta olisi kätevämpää laittaa kenkien päälle muovipussit ja hipsutella vinttiin ja kellariin jos sellainen sattuisi olemaan. (Tässä vinkki jollekin kauppiaalle.)

Kerran olin katsomassa Portsassa asuntoa yhdessä virolaisen ystävättäreni kanssa. Välittäjä käski meidät ulos heti kun ystävättäreni avasi suunsa. Hän oli varma että liikuimme muilla kuin asuntoasioilla. Se oli sitä aikaa kun virolaisia naisia mustamaalattiin aiheettomasti ja joskus aiheestakin. Aika aikaa kutakin.

1 comment:

Mataleena. said...

Joskus ilmoittelu on harhaanjohtavaa. Asunto oli peruskuntoinen, siisti ja toimiva. Jokainen puutalossa asunut tietää että yläkerta eli vintti ei voi olla alakerran kopio; katto rajoittaa korkeutta. Ympäristö oli mielenkiintoinen. Boheemisuudesta ei ollut tietoakaan.