Tuesday, September 15, 2020

On hapankaalin valmistuksen aika

Olen tehnyt hapankaalia lähes joka syksy. Kaali on edelleen edullista ja näin koronan aikaan on mukavaa tehdä käsillä jotain. Suikaloitua kaalia voi mehustaa petkeleellä hakaten kevyesti ja katsoa uutisia televisiosta. Uutiset ovatkin nykyään raadollisia ja vetävät vertoja dekkareille. Kaali mehustuu ja aloittaa prosessinsa. Nyt tein valkosipulihapankaalia. Tavallista perushapankaali tein jo aikaisemmin, se tekeytyy jo pienissä lasipurkeissa komeron hyllyllä. Jos joku ihmettelee työtilan arkista ympäristöä, niin keittiöni on ollut jo jonkin aikaa erään ammattiliiton päätepiste ja varastotila. Arvatenkin on toimittava tilanteen mukaan. Kesken kiivaitten kaskustelujen ei kannata mennä "hakkaamaan hapankaalia." Hapankaali on lähes kaloritonta ja sisältää paljon vitamiineja. Se sopii diabetikoille hyvin koska se hillitsaa haiman liikatoimintaa.
Tämän kulhon on tehnyt ja suunnitellut Elina Sorainen. Hän oli mieluinen ihminen.

No comments: