Sunday, June 17, 2018

Juhannus on viikon päästäPejantaina tytöt tanssivat Lokinkadun päässä.

Nuorin veljeni täytti taannoin 60-vuotta. Äitini (93v.) kysyi että muistinko minä kun veljeni syntyi. Minulla ei ole mitään mielokuvaa, oli tietenkin kevät ja koulut olivat loppuneet. Veljeni osaa laulaa. Sukulainen oli videoinut juhlista lauluesityksen ja lähetti sen aamulla.
Tämä veli teki hyvän teon erään Romanian piene kylän koulun säilymisen hyväksi. Palkittiin hyvällä panimon oluella, sitä olutta tuli synttäreillekin.
Tänään on sunnuntai. Luterilaisten uusi arkkipiispa on ärähtänyt nuorisolle vestarimessun tarpeellisuudesta kielteisesti. Ei lupaa hyvää jatkossakaan. Ei tämä minulle kuulu mutta nuoret ovat huomispäivän aikuiset. Diplomatia ei taide olla uuden arkkipiispan taidoista vahvin.

Ortodoksisista piispoista minulla on ensimmäinen mielikuva Ambrosiuksesta. Hän istui kirkkokahvilla pöydänpäässä ja hänen katseensa kertoi ennakkoinformaatiosta persoonaani olevuudesta ja luonteesta. En pitänyt tunnelmasta. Myöhemmin ajattelin että olin viattomuuttani väärässä pöydässä. Myöhemmin minä tiesin missä pöydässä kuuluu istua. Parasta oli istua eteisessä. Sitten liuúin ulos koko systeemistä. Joku seurakunnan syntyortodokseja kertoo että ei siellä juurikaan enää "valkoisia" seurakuntalaisia ole tarkoitti, turkulaisia synty ja liittyneitä ortodokseja. Maahanmuuttajia enimmäkseen lienevät. Minusta on positiivista että lapsityö on toimivaa. Joku valitti kaameista karkkipäivistä lasten tapahtumissa. Tämä on toisenkäden tietoa. Minne katosivat ne matkapapin toimeen tarkoitetut rahat? Joillekin kirkkoherroille ollaan armollisimpia kuin toisille. Hyväveliverkostot rulettaa.

Arkkipiispa Leo teki minuun viekkaan miehen vaikutuksen. Sitten ajattelin että jos hän ei olisi ort.pappi, hän voisi olla hauska seuramies ja pitäisi naisista.

Tämä kesä on ollut kuiva ja kuuma. Mansikat ovat makeita mutta pieniä. Käki on kukkunut kuin riivattu. Juhannus on viikonpäästä.


Tämä on tehtaankatu 1. Talot kuuluvat TVT:lle ja luultavasti aitaa ei heti korjata. TVT haluaa päästä eroon puutaloistaan. Tämä on entinen Armfeltin talo ja aita myös.

No comments: