Saturday, February 25, 2017

Lumiukko puussa ja muita lumisia juttuja


Tervatorin polulla oli lumiukko puussa. Vandaaleilla on miettimistä miten pudotetaan se alas. Muistan aikoinaan Seikkiksessä lumilyhdyt joita teimme aamuryhmän kanssa. Iltapäivällä ne oli potkittu ja tuhottu. Ohjaajat yleensä olivat sitä mieltä ettei kannata tehdä mitään kaunista koska se ei kannata. Mistä minä tiedän vaikka ohjaajat olivivat tuhonneet lumilyhdyt. Siellä oli vallalla hneki että kaupungin poliittiset henkilöt olivat valinneet vakinaiset ohjaajat ja sijaiset olivat piikoja ja renkejä heidän edessään. Lapsille pitää antaa kauneuden kokemuksia, siitäkin huolimatta että se on aika työlästä aluksi. Koulu ei ole tehnyt kauneudentajun kehittymisen hyväksi paljoakaan.

Lunta pyrytti topakasti. Kuitenkin lunta ei ole määrällisesti paljon. Puistelin räsymattoja lumessa. Lumi irtosi helposti matoista. Olen pölyallegikko ja silmäni alkoivat oireilla, joten oli tipoteltava niitä. Kohta on maaliskuu ja aurinko alkaa lämmittää, uskon niin. Ensi sunnuntaina on sovintosunnuntai. Sitten alkaa paasto joka kestää neljäkymmentä päivää. Pääsiäinen on huhtikuussa. Sovintosunnuntain ehtoopalveluksessa ihmiset teeskentelevät anteeksiantoa. Pelkkä ajatus saa minut häpeämään.


Uskonnolliset, poliittiset ja aatteelliset yhteisöt muistuttavat toisiaan. Yhteistä kaikille on "oikeauskoisuus" ja pahimmillaan egoistisuus. Vanhemmiten näihin alkaa väsyä ihan oikeasti.

Kauneuskokemus voi olla myös ortodoksinen liturgia. Lapset eivät häiritse kirkossa, aikuisista en olisi niinkään varma.


No comments: