Tuesday, December 15, 2015

Konevitsa-kvartetti lauloi sydämiin

Kirkkosalissa kaikui enkelilaulu. Aluksi oli hengellinen osio, joka herkisti ihmisiä, sillä harvemmin kuulee näin kaunista ja hyvin laulettua kirkkolaulua. Nämä laulajat ovat Pietarin musiikkiakatemiasta. Toinen osio oli (kuvassa) joululauluja eri maista, eri kielillä. Sitten tuli Näin sydämeeni joulun teen laulu, ja en ole kuullut ennen näin komeaa ja herkkää tulkintaa. En varmasti ollut ainoa joka liikuttui syvästi. Suomenkielellä laulettuna.

En aliarvioi Turun kuoroa, se on hyvä kuoro, hyvän kanttorin hoidossa. Heidänkin konserteissaan on hyvä käydä ja muutenkin. En ymmärrä kysymyksiä mikä hiertää kirkkoherran ja kanttorin välejä? Riviseurakuntalaisena en ole tietoinen tästä. Yksi vanha seurakuntalainen arveli että kysymys on "Turun ort.seurakunnan taudista" Aina on vainottu jotakin työntekijää tai jopa seurakuntalaista. Varmaankin Turkulaista perusvittumaisuutta.
Ihmettelin hieman kun seurakunnan puolesta oli tervetulopuhujana nuorehko nainen, lienee sisäpiiriläisiä. Tiskin takana istui viivasuuinen täti.
Paluumatkalla katselin jokea joka oli mustaa niin kuin aikakin.

No comments: