Monday, June 23, 2014

Ken kulkee silmin avoimin

Yöllä järvi peittyi upettoon ja lämpötila laski alas. Viileys pyrki sisälle asti. Aamulla aurinko paistoi täysillä ja tuuli oli juuri sopivaa pestyille matoille ja vastametsään menolle. Oli oikein sopiva kesäsää. Illalla näimme piisamin rannalla, se ei ole seurallisimmasta päästä.

Hämähäkki esittäytyi ikkunan takana. En pelkää hämähäkkejä, minusta ne ovat siistejä ja hyödyllisiä eläimiä. Kameranlinssi osoittaa sen olevan villin kaunis. Ken kulkee silmät avoimina näkee kaikenlaista.


Metsätähti on kaunis ja pieni kukka. Kasvaa suojaisessa metsikössä. Tänään järvi on pienessä vireessä, eilen se oli lähes tyyni ja liikkumaton. Huomenna se on harmaa, sillä huomiseksi on luvassa sadetta. Ajamme siskon luo kylään ihmettelemään tien toisella puolella olevaa taidetta.


Suopursu on varmaankin yksi voimakastuoksuisimmista kukista. En välttämättä pidä sen tuoksusta. Jänis säntäsi suopursikosta karkuun. Osaako jänis uida? Mummo muuten pyysi muutamaa suupursun oksaa karkottamaan ystävällisiä sokerimuurahaisia. Tuntui tehoavan...

No comments: