Sunday, December 26, 2010

Brutalismin aika alkoi jo

Tapasin joulun alla tutun. Hän on tehnyt humanistista "väikkäriään" työnsä ohella. Yliopiston tulosvastuun mielestä liian hitaasti. Hän sai kirjeen jossa hänet siirretään tehottomien tekijöiden mappiin. He saavat häädön yliopiston asunnosta juuri joulun alla. Näitä kirjeitä on lähetetty ja vastaanotettu monessa kodissa. Humanistisen tiedekunnan arvostus ei varmaankaan ole korkealla näinä elinkeinoelämän sanelemina aikoina.



Elinkeinoelämä ei arvosta sivistystä, muutoin kuin välineenä rahan tuotannossa, ja siihen ei tarvita tietämystä kirjallisuudesta, taiteesta tai kulttuurista ylipäätään. Historiatakin voi oppia jotakin.

Arvostan ihmisiä jotka ovat valinneet hitauden tehokkuuden sijaan, sillä asiat vaativat kypsyttelyä, aikaa ja ajattelua. Tulevaisuuden ajattelijat tulevat yliopistojen ulkopuolelta, sillä yliopisto suoltaa putkiaivoja uudistuksensa jälkeen.

Klikkaa kuvaa oikealla niin näkee että polkuja ei avata.

Alan muutenkin arvostaa syrjäytettyjä ja muita tarkoituksella päähänpotkittuja ihmisiä. Arvostan sitä akateemista, kahden laudaturin maisteria joka ei saa Turusta töitä koska ei ole syntyperäinen turkulainen ja on täyttänyt 50-vuotta jokin aika sitten. Hänellä ei ole puolueen jäsenkirjaa. Lisäksi hän on "romuluinen pohjalais-akka" eikä kelpaa seksi-idoliksi. Hän ei ole "pillulla pitkälle" tyyppiä.

Syrjäytetyissä on potentiaalia, josta elinkeinoelämän korkeastipyhitetyt kapitalismin papit eivät välitä, tai ajattelevat heitä hukkainvestointeina. Elämme nousevaa brutalismin aikaa.
Turun yliopiston päärakennuksen ulkoseinässä olevan kirjoituksen: VAPAAN KANSAN LAHJA VAPAALLE TIETEELLE, voisi poistaa.

Allaolevasta kuvasta nähdään että hyvä auto kulkee ilman ulkoistettua auraustakin:

No comments: