Wednesday, May 12, 2010

Monia vuosia RunoilijalleVanha koulu ja sen pihapiiri inspiroi lapsia ja lapsenmielisiä. Roope (6v) kiipesi suureen kuuseen ja tanssitti oksia. Se oli hienoa. Olisin itsekin kiivennyt mutta ajattelin että se on Roopen oma puu. Moni suurmies on istunut puussa. Elias Lönnrot oppi kuulemma lukemaan puussa. Mangnus Lindberg taas (kuulemma koulussa) kiipesi pihapuun latvaan koska koulunkäynti ikävystytti. Tämän kertoi eräs suomenruotsalainen hurmaava mieskirjailija. Keijukaisia sipsutteli kuusen ympärillä.

Oli runoilijan syntymäpäivä. Kai Nieminen täytti 60-vuotta. Hänen vaimonsa Elina on hurmaava emäntä. Keittiössä oli viehättäviä kokkeja, he taikoivat syötävän hyvät ruuat.

Kirjailija Raija Oranen lauloi päivänsankarille, ja hänen originelli koiransa lauloi myös. Alla kaksi runoilijaa, Pertti Nieminen ja Hannu Mäkelä.

Säveltäjä Perttu Hietanen oli säveltänyt Kaille syntymäpäivälaulun. Hän myös esitti tämän laulun pihakonsertissa. Kai oli tehnyt sanat tähän lauluun. Orkesteri Hyvät tytöt soitti miehekkäästi.

Runoilijan juhlissa on aina runoilijoita. Oli Saaritsa, Hannu Mäkelä, Pertti Nieminen, Tikkis ja monta muuta kirjallista ja kirjojen kanssa elävää henkilöä.

Näistä juhlista oli latteus kaukana. Monia juhlia ja vuosia meille kaikille.

No comments: